BUZLUKTAN ÇİLEK REÇELİ :)

Salı, Temmuz 30, 2013

Geçen yıl pasta yaparken meyve sıkıntısı yaşadığımdan; dolabı çilek doldurmuştum. Tazesi gibi pek hoşuma gitmeyince, hazır da reçellerimiz bitmişken kalanları ile çilek reçeli yaptım. Pek te kolay. :) 

Ölçümüz bire bir. Bir kilo buzluktan çıkardığım çileğin üzerine,1 kilo toz şeker koyup 1 gece beklettim. Ertesi gün yarım saaten biraz fazla kaynatıp;-ki bu kıvamını nasıl istediğinize göre değişir,uzayabilir- 1 limon suyunu ilave edip 2-3 dakika daha ocakta karıştırdım.Üzerindeki köpüklerin alabildiğimi aldım. Ve reçelim hazır. :) Şimdi dolapta boşalan çilek rezervinin yerini kışın vişne suyu hazırlamak için vişne ile doldurma zamanıdır! :)

You Might Also Like

0 yorum