MARAŞ USULÜ KISIR TARİFİ :)

Cuma, Aralık 21, 2012

Çok sevdiğimiz komşumuz Sevinç Teyze'den almış annem tarifi. :) Biz genelde ona gidip yemekten yanaydık.Ama bu da iyi oldu hani. :) Üçüz çocukları olup her işin üstesinden gelen her şeye yetişen bir anne maşallah. :)


Resimleri annemin günü için hazırladığı kısır'dan çektim.
Tarife geçecek olursak; 3 su bardağı kısırlık bulguru bir güzel yıkayıp süzüyoruz. Bir çay bardağı kaynar suyu ekleyip kapağını kapatıp ara ara karıştırarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz. O sırada büyük bir soğanı doğrayıp; 1 yemek kaşığı tuzla beraber elimizle ezip,yoğuruyoruz. Terbiyeliyoruz. :) Demlenen bulgurumuza katıp karıştırıyoruz.

2 kaşık biber salçası, 1 yemek kaşığı reyhan,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı naneyi bulgurumuza ekleyip yoğuruyoruz. Sonrasında 1 su bardağından az biraz fazla sıvı yağımızı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.

Resimde de görüldüğü üzre bildiğiniz yoğuruyoruz. Özümsemesi için.  :)
Önceden doğradığımız kıvırcıklarımızı da ekleyip yoğurma işlemine devam ediyoruz.
Son olarak doğradığımız domatesleri de ekleyip karıştırıyoruz. Domatesler ezilmesin diye işlemimiz boyut değiştiriyor haliyle. :) Kısırımız hazır. Afiyetle tüketiyoruz inşallah. Hoşçakalınn. :)


You Might Also Like

6 yorum

  1. çok severim kısırı ( : demek ki maraşta böyle oluyormuş... ellerine sağlık annenizin ( : sevgiler. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. @Çiy Tanesi Teşekkürler.Çok sağolun.:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım...
    kısırı çok severim :))

    YanıtlaSil
  4. @Gurme Şirine Teşekkürler canım. Çok sağol.
    Bende senin o güzel yorumlarını çok sever.Her daim beklerim. :) :*

    YanıtlaSil