HAŞHAŞLI iRMİK TATLISI

Pazartesi, Mart 12, 2012


Bu ara çevremdekilerden sıklıkla duymaya başladığım Haşhaşlı İrmik Tatlısı'nı denemek istedim. Şerbetli bir tatlı için yapımı oldukça kolay. Fakat ben gibi sütlü tatlıları sevenler için biraz ağır :)
4 yumurta, yarımşar su bardağı sıvıyağ ve süt,birer su bardağı haşhaş, un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu çırpıp borcama döküyoruz. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbeti için tencereye 2,5 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve bir kaç damla limon suyu ilave ediyoruz. Ilık kek üzerine ılık şerbeti kepçe ile eşitçe döküyoruz. Krem şanti ile servis ediyoruz.
Dediğim gibi şerbetli tatlı sevenler için ideal ve kolay bir seçim. Afiyet olsun :)

You Might Also Like

0 yorum